Az oldalon archív tartalom található. Kérjük, hogy látogassa meg a Hangshop.hu weboldalt!

Hangáruház | Hangszer & Hangtechnika - 1107 Budapest, Fogadó u. 3. | Tel.: 06-1-203-6652 | Mobil: 06 20 564-4617

hangaruhaz facebook banner

A NAMM Show-ról jelentjük: KORG újdonságok
2014-01-25

namm2014-korg ujdonsagokIsmét eltelt egy év és megint itt a NAMM show, a hangszerbarátok nagy ünnepe.

A tavaly ötvenéves KORG a múltévi nagy „petárdadurrogtatás” után idén is sok újdonsággal kedveskedik a zenészeknek. Nézzünk a késői „mikulászsák” mélyére.

 

 

A tavalyi MS 20 mini őrületet nem hittük, hogy még tovább lehet fokozni, de mégis.
A neve MS 20 Kit.
A manapság divatos DIY (régi nevén csináld magad) mozgalom egy újabb gyöngyszemmel gazdagodott. Ezt a masinát otthon kell összefabrikálni (azért nem olyan bonyi), és a végén, mint a viccben, tényleg tank jön ki belőle. Konkrétan egy 1:1 méretű MS 20.
Nagy billentyűvel nagy potikkal és normálméretű jack aljzatokkal (semmi kicsinyeskedés), valamint kb. 6,5 kilogrammos testsúllyal. A paraméterei megegyeznek a régi MS 20 paramétereivel, de sajnos limitált példányszámban lesz elérhető.

namm2014-korg07

Egy ilyen bemelegítés után jön a következő, illetve következők.


A Taktile család.
Régóta nehezményezik a zenészek, hogy miért nincsen a KORG-nak normál méretű midibillentyűzete, hát most már van. Nem is egy-, hanem négyféle. A sima Taktile 25 és 49 billentyűs, és rengeteg csűrő-csavaró, tapizó dolog van rajta. Nem nano, micro vagy mini billentyűs, hanem rendes méret. A kisebbiken 8 toló potméter, 8 dobpad, egy KAOSS felület és egy ribbon kontroller kapott helyet. A nagyobbikon felbukkan még 8 forgó potméter és összesen 16 dobpad.
Mindkét kontrolleren van modulációs és nyújtókerék, DAW transzport gombok, beépített arpeggiator, USB midiport és régi midi I/O.
A másik két Taktile kísértetiesen hasonlít az előbb leírtakra, kivéve, hogy van rajta egy TRITON felirat. Igen, egy szintetizátor modul is belekerült. Na persze nem egy komplett TRITON, hanem annak egy 512 hangszínt tartalmazó egycsatornás preset verziója de ne legyünk elégedetlenek, hisz ez „csak” egy tuningolt midibillentyűzet. Ezen verzióhoz jár még egy impozáns szoftvercsomag.

namm2014-korg06

 

namm2014-korg02

RK 100s keytar.
Manapság a retró és a nyakszintik világát éljük, és itt van a KORG-é is. Ez egy fa testű, két ribbon kontrolleres, hosszított mini billentyűzetes Microkorg XL, ami nyakban hordható. Így tudnám összefoglalni a szintit, ami háromféle színben kapható, és sok színpadi zenész kedvence lehet majd.

namm2014-korg01

A többi újdonság már nem csak a billentyűbarátokat érinti, hanem sokkal szélesebb a célközönsége.

DS-DAC 100, DS-DAC 100m
Az utóbbi években a cég elévülhetetlen érdemeket szerzett az 1 bites rögzítés és szerkesztés területén. A DAC széria két D/A konverter, amit stúdió, Hi-Fi és mobil körülmények között is remekül használhatunk a hangfáljaink lehallgatásához. A DAC 100 egy igazi szépség, korszerű designnal, szimmetrikus és RCA kimenettel, és USB porttal. Az elején hangerőszabályzó és fejhallgató kimenet található. Támogatja a digitális hangformátumokat az 1 bites nagy felbontástól egészen 44,1 kHz-ig. A hozzáadott Audio Gate program segítségével pedig keresztbe-kasul konvertálhatjuk és játszhatjuk le egészen MP3-ig a felvételeinket. A DAC 100m pedig ennek a hordozható verziója zsebméretben. Fejhallgató és kis jack kimenetekkel és USB porttal.

 

Az Apple fanok sem maradnak ki az újdonságokból. Az előző iPad-es KORG app-ok mellé itt van az
iGadget applikáció.
Hihetetlen mennyiségű plug-in szinti egy kupacban. Hogy érdekes legyen a játék, mind a 15(!) típus más város nevét viseli. Van itt Kingston, London, Miami, Tokyo, Helsinki és valahány név a naptárban, mind a felhasználásukra utalnak .Teljesen más funkciókkal, külalakkal és szerkesztési lehetőségekkel vannak megáldva a kis virtuális jószágok. Szekvenszer felület is jár hozzá, ahol egy időben 5 különböző szintit használhatunk.

Már csak egy termék maradt hátra, ami szellemesen a TinyPiano nevet kapta. Pici, elnyűhetetlen zongora kisgyerekeknek. Jól értették: kisgyermekeknek, másfél éves kortól. Sok kedves beépített demó dallal és 25 féle hangszínnel.

namm2014-korg05

 

WebShop - Online vásárlás

shop

Üzletünk elérhetősége

bolt

Kiemelt márkák

allen-heath
garry
korg
at_mic
at_hp
marshall
neutrik_klotz
vox
powercube
genelec
shure

Partnerek