Az oldalon archív tartalom található. Kérjük, hogy látogassa meg a Hangshop.hu weboldalt!

Hangáruház | Hangszer & Hangtechnika - 1107 Budapest, Fogadó u. 3. | Tel.: 06-1-203-6652 | Mobil: 06 20 564-4617

hangaruhaz facebook banner

Allen and Heath QU-24 digitális keverőpult élő, installációs és stúdió célokra
2014-02-08

Qu-24 Front mainMár beszámoltunk az Allen and Heath újdoonságáról amit az idei NAMM Show-n mutatott be. Akkor nézzük most a részleteket!

A Qu-24 érintőképernyőjével, 25 motoros faderrel és az AnalogiQ előfokokkal egyszerre biztosítja a könnyű kezelhetőséget és a kitűnő hangminőséget.

A GLD és az iLive tapasztalataira épül, azoknak szinte minden funkciójával rendelkezik.

 

 

Qu-24 Front 


Rövid áttekintés

• 24 Monó bemenet (TRS + XLR)
• 3 Sztereó bemenet (2 x TRS + USB)
• 4 Sztereó effekt return
• 16 Bus
• 12 Mix kimenet (LR, Monó aux 1-4, Stereó aux 1-3)
• 4 FX
• AES Digitális kimenet
• Motoros faderek
• Menthető/előhívható AnaLOGIQ előfokok
• Qu-Drive soksávos felvétel/lejátszás USB HDD-vel
• 800x480 érintőképernyő
• iLive FX könyvtár
• dSNAKE Audió Port
• Kompatibilis az ME Personal monitorrendszerrel
• Qu-Pad iPad App
• USB Audio lejátszás /felvétel (sztereó)
• DAW MIDI kontroll
• 4 Mute Group
• Trim, polaritás, HPF, kapu, inzert, 4-sávos PEQ, kompresszor és delay minden bemeneten
• Inzert, 1/3 okt GEQ, kompresszor és delay a főkimeneten és a monó auxokon
• Inzert, 4-sávos PEQ, kompresszor és delay a sztereó auxokon
• Beépített Signal Generator
• RTA, sávonkénti peak visszajelzéssel
• 2 sztereó audio alcsoport
• 2 sztereó mártix

AnalogiQTM előfokok
A Qu-24 huszonnégy menthető/előhívható AnalogiQTM előfokja PAD nélkül, folyamatosan állítható 1dB-s lépésekkel, együtt dolgozik a DSP-vel az optimális jelszint és a kiváló hangminőség érdekében. A beérkező analóg jelet egy 24bites AD átalakító fogadja, a kimeneti, szintén 24 bites DA –val együtt felsőkategóriás átalakítók, kifejezetten ehhez a feladathoz válogatva. Az AnalogiQTM tervezés célja a tisztább megszólalás, minimális torzítás, ultra-alacsony saját zaj mellett a meleg, zenei hangzásvilág elérése volt, ami ebből a digitális pult kategóriából hiányzott.

Keverési élmény
Komoly processzorteljesítmény, számos kiegészítő funkció használata nagyszerű dolog, de kevés lenne ha nehézkesen férünk hozzá. Elsőre is felfedezhető lesz az új tervezés ergonómiája, melynek segítségével a keverő funkciói egyszerűen elérhetőek, használatuk könnyen áttekinthető. Nem csak egy analóg logika áttervezése, a funkciók kényelmesen hozzáférhetők, logikusak az új felhasználók számára, sőt az eddig csak analóg pultot használók számára is.

Qu-24 Mixing Experience Feature

Érintőképernyő
A 800 x 480, 16M színű érintőképernyő, a hozzá tartozó encoderrel a Qu-24 lelke, gyors és könnyű hozzáférést ad a különböző beállításokhoz. Felhasználóbarát, egyszerűen átlátható. A dedikált kezelőszervekkel, és a kijelző segítségével könnyen válthatunk a kivezérlésmérők, az analizátor, az effektek, a csatornabeállítások, az USB beállítások és számos más funkció között.

A SuperStrip
Minden lényeges eszköz fő paraméteréhez tartozó encoder helyet kapott a kezelőfelületen. A SuperStrip kiegészíti a kijelzőn megjelenő, valamennyi paramétert megjelenítő funkciókat (pl zajkapu). Közvetlenül elérhető a monó és sztereó bemenetek elők-beállítása, a HPF, a zajkapu, a 4-sávos PEQ, a kompresszor és a csatorna delay. A főkimenet és a monó auxok esetében közvetlenül elérhető az inzert, az 1/3 oktávos grafikus EQ, a kompresszor és a delay. A sztereó auxoknál az inzert, a parametrikus EQ, a kompresszor, delay és a panoráma érhető el.

Qu-24 SuperStrip Feature


Fader szekció

A motoros faderek már a 80-as évek óta jelen vannak a digitális pultokban, ma már sztenderddé váltak. Mindazonáltal néhány pultnál ezeknek a ponossága hagy kívánnivalót maga után, holott ez lenne a előhívhatóság alapja. A faderek pontossága, és gyorsasága elengedhetetlen feltétel. A Qu-16 25 db motoros ALPS faderrel szerelt, ebből 24, 2 layerben azonnali, precíz információt ad. Master célra egy dedikált húzó került fel, ez a kiválasztott LR vagy aux mix funkció főkimeneteként funkcionál. Egy harmadik „custom” layeren saját kombinációban helyezhetünk el vegyesen bemenetet, kimenetet, effektet stb.

iLive FX
A Qu-24 dinamikaszabályzói és effektparkja az iLive touring szériából valók. 4 sztereó effektbankot használhatunk, amiben helyet kaptak klasszikus zengetők, kapuzott zengetők, visszhangok, modulációs effektek, flangerek és sok más. Ezek az effekt könyvtárak folyamatosan fejlesztődnek, az újabb firmware-ek feltelepítésével válnak elérhetővé. Az effekt visszatérők dedikált sztereó csatornák, nem fogyasztják a meglévő csatornahelyeket. Minden return csatornán használhatunk egy 4 sávos parametrikus EQ-t.

Qu-16 iLive-FX

Memória
Mint a digitális pultokon megszokott, itt is van lehetőség scene-ek (snapshotok) mentésére és előhívására. A Qu-24 100 scene-t tud tárolni. A Safe from Scene funkcióval „védhetjük” a hangbeállás után, újként kért konferáló mikrofont, azaz a kiválasztott csatorna az új scene-ek előhívásakor változatlan marad. De safe-be válsztható egy jól beállított grafikus EQ is. A saját beállításaink részére külön könyvtárral rendelkezik az EQ, a kompresszor és az effektbank, de menthetünk teljes csatornabeállítást is. A könyvtárak, a scene-ek valamint a komplett konfigurációt rögzítő Show-k átmethetők USB (pendrive)-re.


USB Audió
A Qu-24 integrált soksávos rögzítővel rendelkezik. Felvehető a 24 monó bemenetből 16, plusz egy sztereó, ami lehet a főkimenet vagy bármelyik a 3 sztereó kimenetből.
A visszajövő jelek hozzárendelhetőek a 16 monó csatornához, és a sztereó bemenetekhez.
Az interface Mac OS X alapú, azaz külön driver nem szükséges. A rögzített anyagot a legtöbb szoftver felismeri, pl Logic, Cubase, Reaper, Pro Tools.
Elfelejthetjük a hangkártya-driver vadászatot, a beállítgatásokat, a Qu-16 integrált soksávos USB rögzítője 18 sáv felvételére alkalmas, 48kHz / 24bit –en, közvetlenül egy USB HDD-re. Egy soksávos anyag rögzítése még sosem volt ennyire egyszerű. Egy sztereó, és a 16 monó csatorna rögzíthető, majd visszajátszható. Ezeken felül rögzíthetünk sztereó sávot, a főkimenetről, vagy valamelyik sztereó auxról.

Qu-24 QuDrive Feature

ARM DSP

A Qu-24-ben 5, kiváló minőségű ARM DSP dolgozik, ezek látják el a processzálási feladatokat. Ez a DSP farm új generációs dual core modellek. A teljes 10 DSP-ből 8 kifejezetten a csatorna- és kimeneti processzálásra dedikált. A Qu-24 DSP arhitektúrája feladattól függően, változó bit-mélységekkel dolgozik, például az EQ szekció 48bites, de a kimeneti buszokon 56 bittel „számolhatunk”, így minden finomság hallatszani fog.

Qu-Pad
A Qu-Pad iPad alkalmazás segítségével beállíthatjuk a monitorokat akár a színpadról, vagy meghallgathatjuk, korrigálhatjuk a megszólalást bárhonnan a nézőtérről, Wi-Fi kapcsolat segítségével, amit a Qu-24 network portjára csatlakoztathatunk.

Qu-24 iPad Feature

ME személyi monitor rendszer
A Qu-24 kompatibilis az ME személyi monitorrendszerrel. Az ME-1 egységeket a dSNAKE porton keresztül fűzhetjük fel a pultra. Valamennyi előadó/zenész számára egyszerűen lehetővé tehetjük a saját monitorútjának egyéni beállítását, felügyeletét.

dSNAKE
A Qu-24-on megtalálhatjuk valamennyi be és kimeneti csatlakozót, így, ha analóg csoportkábellel rendelkezünk, már minden készen is áll. De ennek az egyszerűsítésére is lehetőségünk van, ha CAT5 csoportkábelt szeretnénk használni. A Qu-24 dSNAKE portja összeköthető az AR2412 vagy az AR84 Stagebox-okkal. Vagyis, lehetséges az be és kimeneteket digitális úton a színpadron használni, míg a pult az keverőállásban lehet. A dSNAKE az Allen&Heath saját fejlesztése, az adat késése 120 méterig mindössze 105us’.


4 Audio alcsoport
Az audio alcsoportok jellemzően sub-groupoknak tudjuk használni, például lehet groupon a komplett dobszett, vagy akár a több csatornányi mikroport.

Qu-24 Groups Feature

Mátrix
A QU-24-ben 2 db sztereó mátrixot találunk, így még több feladat megoldására lehet alkalmas a pult. A mátrixba beválaszthatóak az audio alcsoportok, a mix-ek (auxok) és a főkimenet is. Ez a kimenet használható egy külön, például kamera rögzítési jelútnak, de használhatjuk a delay rendszerekhez is.

Kiegészítők
AR2412 – 24 bemenet, 12 kimenet, dSNAKE
AR84 – 8 bemenet, 4kimenet, dSNAKE
LEDLamp – állítható fényerejő 18” hosszú gégenyakas pultlámpa.Hol tudom megnézni, kipróbálni, megvásárolni? A HANGÁRUHÁZ -ban!

Hol tudom neten megrendelni? A HANGSHOP -ban!

 

WebShop - Online vásárlás

shop

Üzletünk elérhetősége

bolt

Kiemelt márkák

allen-heath
garry
korg
at_mic
at_hp
marshall
neutrik_klotz
vox
powercube
genelec
shure

Partnerek