Az oldalon archív tartalom található. Kérjük, hogy látogassa meg a Hangshop.hu weboldalt!

Hangáruház | Hangszer & Hangtechnika - 1107 Budapest, Fogadó u. 3. | Tel.: 06-1-203-6652 | Mobil: 06 20 564-4617

hangaruhaz facebook banner

AZ ÚJ SZÉRIA - AUDIO-TECHNICA AT5040 KARDIOID KONDENZÁTOR VOKÁLMIKROFON
2012-10-27

at5040_200Az Audio-Technica az új, elit stúdiómikrofon szériáját, az 50-es sorozatot az AT5040 kardioid kondenzátor mikrofonnal vezeti be a mai napon, a San Francisco-I AES-en.

Az Audio-Technica legkiválóbb stúdió vokál mikrofonja, a kézi készítésű AT5040 merőleges tengelyű kondenzátor mikrofon figyelemreméltóan muzikális megszólalást ötvöz lenyűgöző realizmussal és mélységgel, jelenlétérzettel és hangtisztasággal.

 

Forradalmi kapszula elrendezéssel, az AT5040 négy ultravékony (2 mikronos) négyszögletes membránt alkalmaz, melyek kombinációja akkora felületet eredményez, ami hagyományos kerek membránnal nem volna elérhető. Az egyenletes magastartományával és kontrollált középmagasaival a legvágyottabb vokálmikrofon szerepére fejlesztett AT5040-et nagymembrános karaktere és gyors tranziensátvitele akusztikus hangszerek (zongora, gitár, vonósok, szaxofon stb.) felvételére is ideális eszközzé teszik.

at5040

Az AT5040 fejlesztésének legfőbb irányvonala a hangtisztaság volt. Ennek eléréséhez a mérnökeink kifejlesztettek egy négyrészes, négyszögletes kapszulát, ami korunk legnagyobb áttörése a hangátalakító technológiában. A négy tökéletesen azonos membrán úgy működik együtt (a megfelelően összegzett kimeneteivel), mint egy egységes, csúcsminőségű membrán – gyakorlatilag a legnagyobb méretű, amit az Audio-Technica valaha is előállított. A négy membrán egy kapszulaként való használatával az AT5040 figyelemreméltóan nagy membránfelületet ér el annak általános negatívumai, a megnövekedett tömeg és csökkent tranziensátvitel nélkül.

AT5040_1

Az AT5040 másik fontos tulajdonsága a belső felfüggesztés, ami hatékonyan izolálja a kapszulát a mikrofontesttől. További izolációként az AT5040 mikrofon az Audio-Technica új AT8480-as mikrofonkosarával rendelkezik. A szabadalmazott konstrukciójú AT8480 mikrofonkosár nemcsak arra lett kifejlesztve, hogy izolálja a mikrofont, hanem, hogy kiküszöbölje magának a tartószerkezetnek a rezonanciáit és mindenféle hangi abberációt, ami bejuthatna a mikrofonba. Ezen túl egyedi zár mechanikával is rendelkezik, ami biztosan fogja a mikrofont.

 

Minden egyes AT5040 kézzel készül és 100%-os minőségellenőrzési procedúrán megy át. Az elegáns alumínium és réz mikrofontest matt szürke krómozást kapott a tartósság és az alacsony reflektivitás érdekében. Az elektronika válogatott diszkrét komponensekből épül fel. A mikrofon minden szempontból úgy lett megalkotva, hogy minimalizáljon bármiféle hatást az audiójelre. Az AT5040 védelme érdekében minden mikrofon egyedileg készült keménytokban érkezik, bélelt rekeszekkel külön a kosár és a mikrofon számára.

 

Az AT5040 kardioid kondenzátor mikrofon, az Audio-Technica új, elit stúdiómikrofon szériája, az 50-es széria első tagja 2013 Januártól lesz kapható, ajánlott listaára kb. 840 000 Ft +áfa lesz.

 

 

WebShop - Online vásárlás

shop

Üzletünk elérhetősége

bolt

Kiemelt márkák

allen-heath
garry
korg
at_mic
at_hp
marshall
neutrik_klotz
vox
powercube
genelec
shure

Partnerek