Az oldalon archív tartalom található. Kérjük, hogy látogassa meg a Hangshop.hu weboldalt!

Hangáruház | Hangszer & Hangtechnika - 1107 Budapest, Fogadó u. 3. | Tel.: 06-1-203-6652 | Mobil: 06 20 564-4617

hangaruhaz facebook banner

BUDAPEST MUSIC EXPO - Nemzetközi Audiovizuális és Zenei Kiállítás
2014-09-01

budapesti music expo 2014

BUDAPEST MUSIC EXPO
NEMZETZKÖZI AUDIOVIZUÁLIS ÉS ZENEI KIÁLLÍTÁS

SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központ:
1146 Budapest, Dózsa György út 1.

 

2014. október 3. péntek: 10.00.-19.00. óráig
2014. október 4. szombat: 10.00.-19.00. óráig
2014. október 5. vasárnap: 10.00.-18.00. óráig

 

A kiállítás ingyenesen látogatható!

 

 

A BUDAPEST MUSIC EXPO története

2006 szeptemberében került megrendezésre az első „Hangfoglalás” Hangszer- Hang- Fény- Stúdiótechnikai kiállítás a Millenáris területén 15.000 látogató érdeklődésével, valamint klubfesztivál Budapest öt élőzenés szórakozóhelyén és szakmai kerekasztal-beszélgetések a zene és a zenélés jövőjéről.

2007-ben a HANOSZ már a jelentősen megnövekedett előzetes (kiállítói, program és látogatói irányokból érkező) érdeklődés miatt a Hangfoglalás kiállítást, a kísérő klubfesztivált és nemzetközi szakmai konferenciát (melyen 11 európai ország zenei exportirodái vesznek részt) a SYMA Sport- és Rendezvényközpontba helyezi át. Duplájára nő a programok száma, a kiállítás látogatóinak száma 17.000 főre növekszik, míg a kísérő rendezvényeken is 6-8.000 látogató vesz részt.

2008-ra a HANOSZ jelentős együttműködő partneri kapcsolatokat épít ki a Magyar Színháztechnikai Szövetséggel, a Magyar Zene- és Művészeti Iskolák Szövetségével, a Hangszermíves Céh-el, a Magyar Hangszerkészítők Országos Szövetségével, a MAHASZ-al, a ProArt-al, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezetével, a Magyar Zenei Exportirodával, mely szervezetek kivétel nélkül önálló megjelenést kapnak a Hangfoglalás kiállításon. A PANKKK program vezetőivel kiegészülve, a HANOSZ nagyszabású szakmai konferenciát szervez a kiállítás idején, melynek fő témái: a zeneoktatás jövője, a tehetségkutatás és gondozás távlati szerepe, zenei iparági kerekasztal-beszélgetések kezdeményezése, újszerű utak az élő zene és a zenélés népszerűsítésére.

Szintén ebben az évben – hazánkban első alkalommal – a háromnapos esemény élő, internetes videó közvetítését (csaknem 40 koncertet, ugyanennyi élő interjút, workshop-ot, bemutatókat) követhetik az érdeklődők a www.hangfoglalasonline.hu oldalon, s az élő anyagok rögzített verzióinak szerkesztett változataival elindul a „Hangfoglalás TV” YouTube csatornája, mely már az induló év végére 80.000-es látogatottságot könyvelhet el. 2012-ig a Hangfoglalás TV YouTube csatornáját és az élő videó közvetítéseket több mint 500.000-en látták.

Ebben az évben a kiállítok száma eléri a 100-at, a programoké túllépi a 150-et, a látogatóké pedig meghaladja 20.000 főt.

2009 nyár elején a HANOSZ mini Hangfoglalás kiállítással járul hozzá a Szerzők Egyesületének zenés-táncos gyermeknappal egybekötött pedagógusnapi programjához, 12.000 gyermek részt vételével. Majd a nyár további részében hasonló mini kiállítással támogatja A Zene Ünnepe - Thanks Jimi Fesztivált, melyen 300 gitáros játszotta egyszerre a Hey Joe című „klasszikust”.

Ebben az évben a Hangfoglalás látogatói száma eléri a 26.000 főt, a zenei programok száma meghaladja a 200-at.

2010-ben a HANOSZ, a Hangfoglalás kiállítás és Magazin, a SONY Music, a Gitármánia Tábor és a Thanks Jimi Fesztivál közösen hirdette meg – talán – minden idők legnagyobb hazai gitáros tehetségkutatóját, a „KI LESZ AZ ÉV LEGJOBB ÚJ GITÁROSA?” című versenyt, amely gyakorlatilag egész évben zajlott. 120 hazai tehetség nevezésével. Döntőjére a „Gitármánia Tábor”-ban, gálaelőadására pedig a Hangfoglaláson került sor. A teljes sorozatot 420.000-en követték az interneten.

Ebben az évben a HANOSZ stratégiai megállapodást kötött a Magyar Színháztechnikai Szövetséggel, melynek eredményként a színháztechnikai szakma állandó kiállítása a SceniTech is a Hangfoglalás területén belül került megrendezésre. Szintén stratégiai megállapodás köttetett a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus, a PANKKK Programiroda és a HANOSZ között a hazai zenei oktatás, tehetségkutatás, valamint a zenei produkciók kiteljesedéséhez szükséges technikai és iparági háttér tudatos, összehangolt fejlesztéséről, ez irányú iparági találkozók, szakmai kerekasztalok, konferenciák szervezéséről. A HANOSZ tovább erősítette partneri kapcsolatát a Szerzők Egyesületével, az Artisjus-al és a Magyar DJ Szövetséggel. A Hangfoglalás rendszeres programjává vált a Producer DJ Találkozó is, amely hazánk egyik legnagyobb ilyen jellegű rendezvénye.

Ebben az évben a Hangfoglalás látogatottsága elérte a 40.000 főt, a kiállítók száma 100 fölé emelkedett, a programok száma megközelítette a 300-at.

2011-re a Hangfoglalás lett Közép-Kelet-Európa legjelentősebb hangszeres eseménye. A HANOSZ-nak a gazdasági válság ellenére sikerült megőriznie a rendezvény ingyenességét, továbbá 8.500m2-re emelni a kiállítási területet, a programok száma elérte a 320 zenei eseményt három nap alatt, a látogatók száma pedig 47.000 főre nőtt.

2012-ben a HANOSZ újrafogalmazta a Hangfoglaló Hétfő gondolatát és a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus segítségével 19 évtizedek óta működő regionális tehetségkutató összekapcsolásával az egész országot átfogó és lefedő könnyűzenei tehetséggondozó sorozattá alakította azt, „Hangfoglaló Magyarország” néven. A sorozat azóta egyetlen folyamként zajlik megállás nélkül, melynek periodikája a Hangfoglaláson minden évben megrendezett csúcs döntőhöz igazodik. A fődíj továbbra is 1.000.000Ft.- értékű hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzés a győztes zenekar számára, valamint a Hangfoglalás nagyszínpadain történő bemutatkozási lehetőség, az élő internetes videó közvetítéssel járó nézettség, s az ebből származó professzionális hang és képanyagok.

A Hangfoglalás látogatói létszáma meghaladta az 50.000 főt területe 12.000m2-re bővült, s ebben az évben első alkalommal hangerőszintek szerint három teljesen elkülönített térben zajlottak a fő események.

2013 a HANOSZ életében számos új kezdeményezést hozott. Zenélni... címmel országos mozgalmat indított, melynek célja a zenélés örömének és fontosságának társadalmi hangsúlyozása, a zenélés szeretetének újra divatba hozása. A teljes Hangfoglalás rendezvényt alárendelte a mozgalom kiteljesítésének, s így Zenélni Aréna, Zenélni Workshop, Zenélni Nemzetközi Konferencia, és Zenélni Klubfesztivál névre keresztelte az év valamennyi Hangfoglalás programját. „Zenélni” díjat alapított és adott át 13 olyan embernek, akik azért kapták a szakmai elismerést, mert a hangszeres-élőzene népszerűsítése iránti elkötelezettségüket, és az ebben az irányban kifejtett aktivitásukat díjazták az alapítók. A díjazott kategóriákban az év Zenélni díjas Zenepedagógusa: Póka Egon, a Kőbányai Zenei Stúdió igazgatója. Hangszeres zenésze: Lukács Peta gitáros, Szabó András dobos, Németh Alajos és Szappanos György basszusgitáros, illetve Jankai Béla billentyűs. Zenekara: Roy és Ádám Trió. Énekese: Czutor Zoltán. Hangmérnökei: Turcsán András és Baranya Tamás (TLS Zeneház). Hangtechnikusa: Takács László. Hangszerjavító műhelye: Vintage' 52. Világosító és Látványtechnikusa: Lenzsér Attila. Zenei újságírója: Danev György. Zeneiparért kategóriában: Gőz László, a Budapest Music Center igazgatója.

A Hangfoglalás látogatói létszáma 47.000 fő, területe 12.000m2-re, s ebben az évben már magától értetődően hangerőszintek szerint három teljesen elkülönített térben zajlottak a fő események.

2014...

 

WebShop - Online vásárlás

shop

Üzletünk elérhetősége

bolt

Kiemelt márkák

allen-heath
garry
korg
at_mic
at_hp
marshall
neutrik_klotz
vox
powercube
genelec
shure

Partnerek