Az oldalon archív tartalom található. Kérjük, hogy látogassa meg a Hangshop.hu weboldalt!

Hangáruház | Hangszer & Hangtechnika - 1107 Budapest, Fogadó u. 3. | Tel.: 06-1-203-6652 | Mobil: 06 20 564-4617

hangaruhaz facebook banner

KRONOS X - bemutatkozik a KORG premier workstation-jének bővített verziója
2012-07-16

kronosX1_mainA KRONOS debütálása bebizonyította az igényes workstation-felhasználóknak, billentyűsöknek, stúdió hangmérnököknek, hang designereknek, hogy igenis létezik olyan megoldás, mely minden felhasználói igényt maximálisan kielégít. A kilenc hangképző engine egyenként önálló hangszerként is megállná a helyét, de a KRONOS-ban egy fedél alatt, tökéletes összhangban áll rendelkezésre az igényes, minden ízében kifogástalan hangzásra vágyó felhasználók számára.

Akkor felmerült a kérdés: a KRONOS által megtestesített tudást és funkcionalitást vajon hova tudja majd a KORG a jövőben fokozni? A találgatások sora után íme a válasz!

 

A KRONOS megjelenését követően a KORG és a KARO számos exkluzív hangkönyvtárat mutatott be azon felhasználók számára, akik az amúgy is hatalmas gyári hangszín palettát bővíteni kívánták. E hangszíncsokrok hatékonyan használják ki mind a kilenc hangképző engine-ben rejlő potenciált. Részletgazdag megszólalás, kidolgozottság, és ebből adódóan hatalmas méretű multisample minták jellemzik a KRONOS Sound Library kollekciót.

A KRONOS X megalkotásakor a KORG a hangkönyvtárak iránt mutatkozott igényt tartotta szem előtt - a hatalmas méretű hangszínek leghatékonyabb kihasználása érdekében olyan változásokat eszközöltünk, melyek révén még a kirívóan nagy rendszerigényű hangszínek is teljesen zökkenőmentesen megszólaltathatók.

kronosX

Megkétszerezett PCM RAM és SSD kapacitás

A KRONOS X azok számára készül, akik a gyári Programok, Combination-ök mellett élni kívánnak a KRONOS Sound Library kollekcióban megtalálható számos exkluzív kiegészítő hangszínekkel. Számukra azért ajánljuk az új, megnövelt memóriakapacitással rendelkező modellt, mert annak tulajdonságai maximálisan lehetővé teszik még a létező legösszetettebb hangszínek használatát is.

Természetesen az első szériás KRONOS-tulajdonosok számára is biztosítjuk a megnövelt memóriakapacitás lehetőségét a kiegészítő hangszínek maximális kihasználása céljából!

A KORG a KRONOS-tulajdonosok számára bővítő kit formájában bocsátja rendelkezésre a PCM RAM, illetve a beépített SSD meghajtó méretének megkétszerezésének lehetőségét. Mivel az alap modell kiépítése is lehetővé teszi a bővítést, ezért ez a KORG által bemutatott kittel egyszerűen megvalósítható. A bővítő kitről érdeklődjön a HANGÁRUHÁZ-ban!

kronosX1

KRONOS System 2.0 - új, hatékonyabb operációs rendszer

A KRONOS X már a KRONOS System legújabb, 2.0-ás verziójával érkezik. Az úamúgyis az első szériás KRONOS-tulajdonosok is gond nélkül feltelepíthetik hangszerükre.

A KRONOS System 2.0 főbb jellemzői:

User Sample Bank-ok - készítse el Ön is saját nagyméretű hangkönyvtárát!

A felhasználói sample bank-ok lehetőségével Ön ezentúl akár több gigabyte terjedelemben is használhatja, hangkönyvtárakba rendezheti saját hangmintáit! A belső SSD hatékony kihasználása mellett a fájlkezelés hatékonysága is nőtt, ezáltal ún. subset-eket is letrehozhat a User Sample Bank-okon belül, sőt, mi több, a különböző bankok egyes összetevőit akár vegyítheti, több helyen is felhasználhatja, anélkül, hogy azok többszörösen foglalnák a helyet az SSD meghajtón. AKAI és Soundfont 2.0 library-k importálására is támogatott!

Második beépített SSD támogatottság - még több hangszínnel bővítheti a KRONOS hangszín palettáját!

A KRONOS megjelenését követően sorra jelentek meg a KRONOS Sound Library hangkönyvtárak. Annak érdekében, hogy Ön maximálisan kihasználhassa az ezen hangkönyvtárakban rejlő potenciális lehetőségeket (a gyári hangszínektől eltérő hangzásokkal), a KRONOS System 2.0 már támogatja egy második SSD-meghajtó használatát is. Ezzel összesen 62 GB-ra növelhető az eszköz SSD-kapacitása, mely több, mint elég akár a legösszetettebb hangkönyvtár maximális kihasználására is!

A KRONOS X-ben a második SSD-meghajtó gyárilag installálva van, akárcsak a megkétszerezett PCM RAM. A System 2.0 telepítésével az első szériás KRONOS-tulajdonosok is élvezhetik a kétszeres kapacitás nyújtotta rugalmasságot!

kronosX2

USB Ethernet támogatottság - villámgyors adat kommunikáció a számítógéppel

A KRONOS System 2.0 operációs rendszer már támogatja az USB Ethernet adapterek használatát a gyors, könnyű adatátvitel megvalósítása érdekében. Ön könnyedén, sallangmentesen készíthet adatairól biztonsági mentést, tölthet át mintákat a KRONOS-ba, valamint gyorsan és hatékonyan kezelheti a KRONOS beépített meghajtóin lévő adatokat a számítógépen futtatott tetszőleges FTP alkalmazás segítségével. A KRONOS számos könnyen beszerezhető, kereskedelmi forgalomban lévő Ethernet adapterrel kompatibilis.

KRONOS Editor / Plug-in Editor

A KRONOS System 2.0 támogatja a KRONOS Editor / Plug-in Editor használatát. E szoftver segítségével számítógépes úton nyílik lehetőség a KRONOS hangszíneinek beállítására és menedzselésére. A Plug-in Editor verzió bármely VST-kompatibilis Windows-alapú PC-n, illetve AU-kompatibilis MAC gépen futtatható DAW környezetben. Segítségével elmenthetjük a KRONOS-on végzett beállításainkat a számítógépen futó DAW projektbe.

Forrás: kronos.blog.hu

 

 

WebShop - Online vásárlás

shop

Üzletünk elérhetősége

bolt

Kiemelt márkák

allen-heath
garry
korg
at_mic
at_hp
marshall
neutrik_klotz
vox
powercube
genelec
shure

Partnerek