Az oldalon archív tartalom található. Kérjük, hogy látogassa meg a Hangshop.hu weboldalt!

Hangáruház | Hangszer & Hangtechnika - 1107 Budapest, Fogadó u. 3. | Tel.: 06-1-203-6652 | Mobil: 06 20 564-4617

hangaruhaz facebook banner

Rekviem egy fórumért
2014-06-01

ripLassan tizenegy éve is már, hogy elindítottuk a Garry ELECTRONIC és a HANGÁRUHÁZ közös fórumát, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy teret adjunk a hangosító és zenész társadalom szakmai kérdéseinek megvitatásához.


És most búcsúzunk...


Emlékszem, milyen akadozva indult. Persze akkor még nem volt Facebook, hogy mindenki számára természetes legyen a szájberlét. Az első bátor hozzászólók után egyre többen csatlakoztak, egyre több témát kellet nyitni, s az admin felület tanulsága szerint sokkal többen olvasták, mint ahányan aktívan írtak. Aztán kialakult egy törzsgárda, akiknek napi rutinná vált benézni a Fórumra. Néhányan elmentek, mások más fórumokra látogattak, és nagyon sokan ismét visszatértek.

A fórumok sajátja, hogy a hozzászólások nagy többsége - mit szépítsük? - netto hülyeség. Fórumunk törzsgárdája végtelen türelemmel szállt vitába a saját igazságukat még oly hangosan védelmezőkkel szemben is, hogy ŐRIZZÉK A FÓRUM SZAKMAISÁGÁT. A sokszor kilátástalan, sziszifuszi munka meghozta eredményét: Fórumunk az egyik legszinvonalasabb szakmai felületté vált. EZ ÚTON IS KÜLÖN KÖSZÖNET NEKIK!

Természetesen voltak nehéz pillanatok is. Hol a választások idején elszabadult indulatokat kellet mederbe terelni, hol egy magáról megfeledkezett fórumlakót kellett lecsillapítani, megint máskor olyan negatív energiák szabadultak el, hogy közel voltunk a feladáshoz. Ilyenkor mindíg drága nagymamám szavai adtak erőt: "Kisimul az kisfiam!"

És mindig kisimult. Hála és köszönet önkéntes moderátorainknak!

Most viszont úgy tűnik nem tudunk megbirkózni a ránk rakott teherrel. Az Alkotmány Bíróság egy minapi döntése megpecsételte a Fórum sorsát:
"Az AB döntése szerint mindegy, hogy a honlap működtetője tudott-e a kommentről, és az sem számít, hogy kérésre azonnal eltávolította: mindettől függetlenül felelős a komment tartalmáért... "  (A teljes cikket itt olvashatjátok)

Nyílvánvalóan képtelenség állandóan figyelni a Fórumot, és nem várhatjuk el a moderátoroktól sem ezt. Főleg nem várhatjuk el, hogy mások beírásaiért felelősséget vállaljanak. Jogászaink tanácsára, de ne szépítsünk, a törvény hatására bezártuk a Fórumot.

Köszönet az elmúlt évekért, a magas szintű szakmaiságért, köszönet azért, hogy velünk voltatok, veletek lehettünk.

R. I. P.

 

WebShop - Online vásárlás

shop

Üzletünk elérhetősége

bolt

Kiemelt márkák

allen-heath
garry
korg
at_mic
at_hp
marshall
neutrik_klotz
vox
powercube
genelec
shure

Partnerek