Az oldalon archív tartalom található. Kérjük, hogy látogassa meg a Hangshop.hu weboldalt!

Hangáruház | Hangszer & Hangtechnika - 1107 Budapest, Fogadó u. 3. | Tel.: 06-1-203-6652 | Mobil: 06 20 564-4617

hangaruhaz facebook banner

Tudás és flexibilitás bármely feladathoz. Lake LM széria (Premium)
2012-01-07

LM44-detail-200A Lake LM szériás digitális audio processzorok egyedülálló kombinációját kinálják a széleskörű jelprocesszálási lehetőségeknek, felhasználóbarát kezelőfelülettel, és számos csatlakozási lehetőséggel. Csak az LM széria rendelkezik a MESA és Contour szabadalmaztatott filter algoritmusokkal. Ki-bemenet lehet standard analó, digitális AES3, vagy fűzhető Dante jelútba is.

 

Két konfiguráció, számtalan lehetőség

A Lake LM széria két modellt takar, az LM 26-ot és az LM 44-et. Nem csak ki-bemeneteinek számában különböző két modell, de számos alapvető tulajdonságban megegyeznek. Mindkét eszköz egyaránt használhatja a Contour modulokat és annak keresztváltó és késleltetési funkcióit vagy a hanosításban jelenleg legprecízebbnek tartott MESA EQ modulokat is. Természetesen mindét modell rendelkezik a Lake processzálási funkciók teljes tárházával, mint a Raised Cosine Equalization™, LimiterMax™ peak és RMS limiterek, valamint a linear phase és hagyományos keresztváltók. Maximum késleltetési idejük 2 másodperc. Az LM széria könnyen programozható EQ és delay funkciói segítségével könnyen használhatóak akár aktív hangrendszerek, akár többutas passzív (végfokos) hangrendszerek processzálására. Az audio jelfeldolgozás 24-bit AD/DA konverterekkel, 96 kHz-es belső mintavételezéssel és 32-bites belső utakkal történik. Az univerzális tápegység, lock-os csatlakozóval a világ bármely hálózatához csatlakoztatható. Az LM széria ugyanazt a Lake Controller szoftvert használják, mint a Lab.gruppen PLM szériája, a Dolby® Lake Processzorok vagy a régebbi Lake processzorok.

LM44-detail-450

Csatlakoztatva bármikor bármivel

LM szériás processzorok a maguk nemében egyedülállóan rendelkeznek analóg, AES/EBU valamint redundáns Dante csatlakozási lehetőséggel. Nincsenek különféle verziók, nem kell előre választani analóg vagy digitális között, nem kell plusz beruházásként extra kártyát rendelni. Mindhárom csatlakozási lehetőség integrált, sőt az LM processzor akár használható Dante – analóg breakout boxként, jelmátrixként is. Az LM egységeken találhatunk 9-lábas General Purpose Input/Output (GPIO) csatlakozót, ami előlapról, vagy szoftveresen is konfigurálható.

Hardware fűzés és szoftware konfiguráció

Mindkét LM processzor támogatja az összefűzés funkciót, melynek segítségével két összekötött eszköz egy egységként képes dolgozni, például: 4 × 12 analóg I/O konfiguráció (2 x LM 26) vagy 8 × 8 I/O konfiguráció (2 x LM 44). Az LM26 és 44 processzorok egymással is összeköthetőek. Ez lehetővé teszi a már nem gyártott Dolby Lake processzorokkal azonos konfigurációk létrehozását, sőt a redundáns Dante segítségével flexibilisebben. Ezen I/O összefűzésekkel felhasználhatóak az analóg mellett az AES és a Dante utak is.

Előlap kezelőszervei

Az előlapon megtaláljuk a dedikált ki és bemeneti szintjelzőket, plusz az ezekhez tartozó MUTE kapcsolókat. A paramétereket könnyen elérhetjük és állíthatjuk a menü gombok és egy encoder segítségével. A nappali fényben is jól látható kijelzőn láthatjuk a kivezérléseket, a jelút-mátrixot, vagy a módosítani kívánt paramétereket.

LM Széria főbb tulajdonságok

Egy elképesztően kompakt csomagban, az LM széria kínálja a hangosító iparág legfejlettebb, flexibilis és hatékony hangfal – hangrendszer processzálási lehetőségeit.

LM44-front-highlights-350x144

Kivezérlésmérők a kijelzőn

Alapesetben a kijelzőn (a képen: LM 44 ) látjuk a ki és bemeneti szinteket, a limiter működését, valamint a modul és a csatornák elnevezését, a konfiguráció fajtáját, a rendszer állapotát. Külön LED jelzi a hibákat, vagy figyelmeztetéseket.

Powerful-Matrix-Router-350x144

Mártix

Az LM sorozat ( a képen az LM 26) jelútjai a front paneli kezelőszervek segítségével is beállíthatóak. Hasonlóan a Lake Controller szoftveres felülethez, bármely bemenetet bármely kimenethez hozzárendelhetjük. Az LM26 az első olyan Lake eszköz, amin ez a funkció számítógép nélkül is elérhető.

LM44-front-highlights-350x144

Modul I/O kivezérlésmérők, dedikált Mute gombok

LEDes kivezélésmérőn láthatjuk a ki-és bementi jelszinteket. A LEDek értékei a következőek: clip (piros); -2 dB (sárga); és -6, -12, -60 dB (zöld). A dedikált MUTE gombok pirsan világítanak némításkor, és fehéren, ha nincs némítva. A nem használt utak MUTE gombjai nem világítanak.

Intuitive-Parameter-Adjustment-350x144

Intuitív paraméter állítás

A paramétereket 6 változó funkciós gombbal és egy encoderrel érhezjül el és módosíthatjuk. Az állítandó paramétereknél világító a funkciógomb illetve világító encoder segíti az eligazodást. A paraméterek kis lépésekben módosíthatóak. Egyidejűleg több csatorna azonos paraméterén is változtathatunk.

Lake-Controller-Software-Suite-350x197

Lake Controller Szoftver

A Lake Controller szoftver és kapcsolódó alkalmazásai, mint Firmware Update vagy Preset Manger Utilities, egy komplett szettet alkotnek, melyel vezérelhető, kontrollálható bármely Lake eszköz. A Lake Controller Windows PC alapú, és minden paraméterhez hozzáférést biztosít, mint gain, delay, limiter, EQ, keresztváltó, I/O konfiguráció és routing.

Vezetéknélküli Tablet PC-vel egy adott helyszín bármely pontjáról “láthatjuk” és vezérelhetjük a processzorainkat. A hozzá tartozó Lake Analyzer Bridge segítségével valós időben láthatjuk a Controller hátterében a Smaart Live 5.4 vagy a Live Capture Light/Pro, mérési eredményeit.

one-controllerv2-350x92

Lake Controller valamennyi Lake termékhez

• Az LM széria által használt Lake Controller szoftver használható a PLM processzált teljesítményerősítőkhöz, a Dolby® Lake Processzorokhoz, és valamennyi már nem gyártott Lake eszközhöz. A legfrisebb Lake Controller tartalmaza az LM specifikus routolási és GPIO konfigurálási lehetőségeket is.

 

 

 

 

 

 

 

 

WebShop - Online vásárlás

shop

Üzletünk elérhetősége

bolt

Kiemelt márkák

allen-heath
garry
korg
at_mic
at_hp
marshall
neutrik_klotz
vox
powercube
genelec
shure

Partnerek